All of our products from canadian drugstore ]<`& order maxalt with branded and generic medicines!10+1 lectii de afaceri de la Ioan Badea |
Zona succesului: zona obiectivelor indeplinite

Zona de confort : zona unde esti acum
Esti departe de ceea ce ai fost odata, dar nu esti inca ceea ce ai putea deveni. ... click pentru alte citate inspirationale

10+1 lectii de afaceri de la Ioan Badea

   Primii ani in antreprenoriat sunt asemenea primilor ani de copilarie. Nu te nasti sarind peste obstacole sau alergand prin parc. La inceput, ai doar vointa, ambitie si energie. Asa cum nu este o tragedie pentru un copil mic sa cada, sa se ridice din nou, ­sa-si mai produca si ceva rani uneori, asa nu este o tragedie pentru un antreprenor sa aiba parte si de esecuri. Conteaza sa nu te dai batut si sa ai curajul de a merge mai departe, incercand sa eviti greselile pe care deja le-ai facut.

1)la inceput Aveam viziunea mea, aveam idei foarte bune si un curaj nebunesc.

2)Fiecare succes si fiecare esec au fost niste lectii de business asumate.

3)Antreprenoriatul nu se invata la scoala, ci se cultiva practicandu-l. Scoala doar te slefuieste.

4)Ca antreprenor, nu ai voie sa te uiti in urma niciodata. Trebuie sa ai privirea indreptata intotdeauna inainte, sa gandesti si sa crezi cu toata fiinta ta in succes.

5)Principiul de la care plec intotdeauna in afaceri este „Doar cerul este limita” .Ma orientez in permanenta catre viitor si catre ce am de facut maine. Ma intereseaza mai putin trecutul. Din trecut doar invat. Intotdeauna in afaceri ceea ce te duce pana la un anumit punct, nu te va duce mai departe. În fiecare zi experimentezi un nou început. Nici o zi nu se aseamana cu cealalta. Aplic cu succes aici
principiul lui Pareto si ii sfatuiesc mereu pe managerii mei ca este suficient 20% din timp sa il petreaca in trecut, analizand trecutul si prezentul, si 80% sa il petreaca in viitor, focusati pe creatie, pe ceea ce isi doresc ei sa obtina, pe viziune. Inainte ca lucrurile sa ia fiinta în lumea materiala, ele sunt proiectate în mintea oamenilor, in mintile liderilor si ale vizionarilor.

6) Alt principiu dupa care ma ghidez este acela ca daca vrei sa ajungi pe Luna, trebuie sa tintesti pe Soare. Daca iti propui putin, nu ai cum sa realizezi mult, insa, daca îti propui mult, vei realiza mult.

7) Nu am stat un an de zile ca anul viitor sa mai investim, ci luna de luna am investit in companii, astfel incat ele sa creasca in valoare.

8 ) Viziunea mea de a dezvolta o afacere: pasiune, incredere, inovatie si orientare catre viitor, catre ce este posibil, catre unde vrem sa ajungem.

9) Ne-am focusat pe crestere … nu am setat compania pe economisire, pe taiere de costuri

10)Prima data visam si apoi ne pictam visele.

Capital: Care credeti ca este cea mai importanta reusita a dumneavoastra de pâna acum ?

Ioan Badea: Lucrul care ma face fericit în fiecare zi este acela ca am reusit sa ma cunosc si sa ma asum pe mine insumi. Din aceasta cunoastere si asumare s-a nascut motto-ul meu „The power to be” – „Puterea de a fi tu insuti”. Pana acum am incercat sa urmez tot felul de sfaturi, sa urmez tot soiul de modele. De acum incolo insa, iau din toate astea doar ceea ce cred eu ca mi se potriveste. Am in sfarsit puterea de a-mi urma calea. Nu ma intereseaza ceea ce spun altii, conteaza doar ceea ce doresc eu sa fac.

Am descoperit ca noi oamenii suntem unici, suntem diferiti, nu trebuie sa copiem unii ceea ce fac altii. Ceea ce pentru cineva poate aduce succes, pentru altcineva poate insemna dezastru. Am experimentat acest lucru in viata. Este foarte important sa-ti propui sa reusesti si este la fel de important sa simti tu ca ceea ce doresti sa faci este ok. Aceasta descoperire este cea mai mare reusita a mea si ma bucur ca am parte si ca traiesc acest lucru la o varsta optima. Aceasta putere ma face sa am multe reusite in tot ceea ce-mi propun sa fac si in toate domeniile vietii mele. Ca o consecinta a acestui fapt, sunt mandru ca am o viata echilibrata, alaturi de o familie fericita si minunata. Cred ca viata mea este implinita, dar asta e subiect pentru o alta poveste.


Textele de mai sus au fost preluate din articolul de pe www.capital.ro Ioan Badea: «Daca iti propui putin, nu ai cum sa realizezi mult»

Urmareste ZonaDeFoc pe FACEBOOK!
{lang: 'ro'}
Lasa un comentariu:
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/content/19/6463719/html/sites/zonadefoc.com/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1050